06 46484025

fotografe Ina Vrinssen

Fotograaf Ina Vrinssen:

Toen ik 21 jaar was, maakte ik mijn eerste professionele foto. Ik tekende en schilderde al veel, maar nadat ik een spiegelreflexcamera kreeg, was ik om. In het begin fotografeerde ik veel reportages voor de wijkkrant, Theater Odeon en het Bevrijdingsfestival Overijssel. Al snel begon ik kinderen te fotograferen. De onbevangenheid en de echtheid, spreken mij enorm aan. Ze mogen vrolijk zijn, maar ook boos of verdrietig; daar krijg je de mooiste foto’s van. Ik laat ze zijn wie ze zijn en hoe ze zich op dat moment voelen.

Inmiddels ben ik moeder van 3 meiden. In 2008 heb ik ‘Ina Vrinssen fotografie’ opgericht en sinds 2011 heb ik ook een fotostudio in Zwolle en heb ik een groot kantoor waar ik fotocursussen geef en besprekingen heb.

Een echte ‘mensen’ fotograaf

Ik ben een echte mensen fotograaf. Goed contact met mijn klanten vind ik erg belangrijk. Niet alleen het eindproduct moet goed zijn, maar mijn klanten moeten de fotoshoot als gezellig en positief ervaren, zich op hun gemak voelen. Vooral voor jonge kinderen is dat heel belangrijk. Dat geeft ook de beste foto’s.

Master Photographers Network

In 2008 ben ik lid geworden van de Master Photographers Network (MPN) om contacten te onderhouden met andere fotografen in Nederland en bij te blijven met wat er speelt. Je moet om lid te zijn kwalificaties halen, ik ben Goud Master fotograaf. Er worden vanuit de MPN ook wedstrijden georganiseerd. Ik ben meerdere malen genomineerd en ik heb in 2015 een Brons Award gewonnen met een wedstrijd met thema Black. In september 2020 heb ik een Zilver Award gewonnen met 5 foto’s uit mijn serie Fine Nature Art Photography.  In maart 2023 mocht ik de Zilver Award in ontvangst nemen met de wedstrijd MPN Photo Awards.

Ina Vrinssen- fotograaf-Pure art Photography

 

Federation of European Professional Photographers (FEP)

In november 2016 heb ik meegedaan met de kwalificatie voor Qualified European Photographer (QEP) van de Federation of European Professional Photographers met mijn Fine-Art kinderserie en deze met unaniem goedkeuren van de internationale jury gehaald. Het echte hoogtepunt in mijn fotografie was het halen van mijn Master Qualified European Photographer kwalificatie. Deze heb ik behaald met mijn bloemenserie Pure Nature Fine Art in juni 2023 van de FEP (Federation of European Professional Photographers).

In april 2024 heb ik de uitreiking in Alesund, Noorwegen bij mogen wonen, aangezien ik genomineerd was voor de FEP Awards 2024 in de categorie Nature. De FEP Awards is een prestigieuze wedstrijd in de professionele fotografie, daarom ben ik super trots dat ik de 8e plek heb mogen behalen met 3 foto’s uit de Pure Nature Fine art